Vabilo – Sodobna hrvaška mlada literatura skozi oči pesnice Lare Mitraković in pisatelja Svena Popovića

Vabilo

na literarno prireditev

Sodobna hrvaška mlada literatura skozi oči pesnice Lare Mitraković in pisatelja Svena Popovića

v okviru mednarodnega rezidenčnega programa Odisejevo zatočišče 3 

 

v soboto, 17. junija 2023, ob 16. uri

na Slovenskih dnevih knjige, vrt DSP (Tomšičeva 12, Ljubljana)

 

Društvo slovenskih pisateljev znotraj mednarodnega rezidenčnega projekta Odisejevo zatočišče 3 gosti mladega pisatelja Svena Popovića in mlado pesnico Laro Mitraković iz Hrvaške. Sven Popović piše kratke zgodbe, ki so bile mdr. objavljene v antologiji mladih hrvaških pisateljev (Bez vrata, bez kucanja, 2012), v zbirki kratkih zgodb Record Stories (2011) ter v različnih revijah in spletnih časopisih, kot so Quorum, Zarez in Arteist. Lara Mitraković je članica literarne skupine 90+, njena poezija je bila objavljena v številnih revijah (Tema, Poezija, Artikulacije …), antologijah (Hrvatska mlada lirika 2, Rukopisi 41, Ekofeminizam,  Izmađu zelenih i ženskih studija …).

Z njima se bo pogovarjal pisatelj Tomo Podstenšek, in sicer o njunem pisanju, o njuni rezidenci v Sloveniji, o sodobni literaturi, ter o preprekah in spodbudah za mlade uveljavljajoče se literarne ustvarjalce na Hrvaškem.

Odisejevo zatočišče 3 je tretja faza projekta, ki ga sofinancira Evropska unija. Mreža literarnih rezidenc je sedaj razširjena na sedem evropskih držav: Češko, Hrvaško, Grčijo, Malto, Srbijo, Slovenijo, Španijo in Wales v Združenem kraljestvu, ter sodeluje s številnimi institucijami in nevladnimi organizacijami v vsaki sodelujoči državi.

 

Vljudno vabljeni!