Vabilo na 10. jubilejni literarni večer Dom v jeziku na Trubarjevi domačiji, 8. junija 2023

Trubarjev dan

Dom v jeziku 2023

 

10. tradicionalni literarni večer

Društva slovenskih pisateljev na Slovenski pisateljski poti

v sodelovanju s Trubarjevo domačijo, Občino Velike Lašče in Programom Ars 

 

Z veseljem napovedujemo prihajajočo literarno prireditev – tradicionalen literarni večer Dom v jeziku na Slovenski pisateljski poti, ki letos obeležuje svoj 10. jubilej, na Trubarjevi domačiji na Raš’ci. Ta pomembna prireditev bo veliko praznovanje literature, ustvarjalnosti in moči slovenske besede. Slovenska pisateljska pot, ki jo vodi Igor Likar, povezuje kraje, povezane s pisateljskimi imeni, kjer so se nam »zgodili« najznamenitejši možje jezika in pisane besede. Ki so nam dali DOM – V JEZIKU. Tako se bodo letos v imenu pisateljske misli, srečali in predstavili dobitniki slovenskih literarnih nagrad in priznanj.

 

četrtek, 8. junij 2023, s pričetkom ob 18.00 uri

Trubarjeva domačija, Rašica pri Velikih Laščah

z neposrednim prenosom 3. programa RADIA SLOVENIJA – Programa Ars

 

Kot vsako leto bo tudi letošnji večer na prostem[1] namenjen srečanju res odličnih peres:

Nataša Velikonja – Jenkova nagrada 2022

Roman Rozina – kresnik 2022

Franci Novak – nagrada novo mesto short 2022

Maša Ogrizek – večernica 2022

Mojca Kumerdej – Cankarjeva nagrada 2023

in

Uroš Zupan – Rožančeva nagrada 2022

[1] V primeru dežja se prireditev seli v notranje prostore Trubarjeve domačije.

 

Z neposrednim prenosom 3. programa RADIA SLOVENIJA – Programa Ars v sklopu Trubarjevih dni znova vzpostavljamo zvočni most med Trubarjevimi kraji in poslušalci in poslušalkami po Sloveniji. Prireditev bosta napovedovala in povezovala Maja Moll in Igor Velše, režijo pa vodi Špela Kravogel. Vabljeni na frekvenci 96.5.

Po literarnem večeru bo sledila otvoritev likovne razstave Trubarjevi kraji, ki letos nosi naslov Josip Stritar in literarna kritika. Posvečena je 100. obletnici smrti Josipa Stritarja.

Vabimo literarne navdušence, avtorje, založnike, novinarje in vse, ki se navdušujejo nad slovensko literaturo in besedo, da se nam pridružijo na tem pomembnem praznovanju – praznovanju Trubarjevega dneva, ki je od leta 2010 tudi državni praznik. Jubilejna prireditev obeta srečanje duhov, praznovanje ustvarjalnosti in vir navdiha za vse, ki cenijo moč slovenske besede.

 

 

Vljudno vabljeni!