Vabilo k sodelovanju v programu 28. Slovenskih dnevov knjige in Sejmu na zraku

SLOVENSKI DNEVI KNJIGE 2023
Od 15. do 18. junija
NA POTI V DEŽELO ČUDES ter tridnevni knjižni SEJEM NA ZRAKU

 

 

 

 

 

 

 

S Slovenskimi dnevi knjige 2023 vas bomo popeljali v deželo čudes, v svet neskončnih možnosti, ki se odpira med platnicami knjig. Polne kovčke knjig bomo natovorili v vozilo ter se skupaj s pisateljicami in pisatelji odpravili na pot. Obiskali bomo mesta, vasi in soustvarjali literarne dogodke.

Maja in junija bomo tako potovali po partnerskih mestih festivala in odročnejših krajih, med  15. in 18. junijem pa bo naše čudežno vozilo prispelo na Vrt Društva pisateljev Slovenije, Lili Novy. Tu bo v organizaciji Pisarne Ljubljane, Unescovega mesta literature potekal tridnevni sejem knjig Sejem na zraku, skupaj z založbami, avtorji, avtoricami ter literarnimi strokovnjaki pa bomo pripravili vrsto druženj, povezanih z deželo čudes, kamor nas popeljejo knjige in moč besede.

Spremljevalni program
bo uglašen s časom, ki ga živimo in v njem že razbiramo jutrišnji dan. Poleg poetičnih zajtrkov in predstavljanja novitet založb ter literarnih branj bomo obravnavali besedo v različnih kontekstih: astrofizika, strojno pisanje, umetna inteligenca ter z njo povezano vprašanje etike in zaščite avtorskih pravic … Večere bodo poživili tudi kantavtorski nastopi.

 Založbe in druge kulturne producente vabimo, da nam do 15.4.2023 na naslov sdk@drustvo-dsp.si pošljete svoje predloge za dogodke, ki bi jih želeli izvesti v okviru spremljevalnega programa Slovenskih dnevov knjige 2023 na lokaciji Vrta Lili Novy v Ljubljani. Program bosta skrbno kurirali Luna J. Šribar in Nina Kokelj.

V prijavi navedete naslednje informacije:

Založba

Naslov dogodka

Predvideni sodelujoči

Kratka vsebina/koncept

Vabimo vas, da se nam pridružite na popotovanju.

 

Prijave za sodelovanje na knjižnem sejmu zbira organizator sejma, pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature:

 

VABILO K PRIJAVI ZA SODELOVANJE NA KNJIŽNEM SEJMU:

KNJIŽNI SEJEM V OKVIRU SLOVENSKIH DNEVOV KNJIGE

SEJEM NA ZRAKU
vrt Društva slovenskih pisateljev
PET, 16. junij – NED, 18. junij (10.00–20.00)

Tik pred vstopom v poletje v okviru Slovenskih dnevov knjige znova razprostiramo stojnice in mize, obložene z najboljšim in najnovejšim, kar ponujajo slovenski založniki in založnice. Po sejemskih cenah, za dolga in dobra poletna branja!

Priljubljeni Sejem na zraku bo – v sodelovanju s številnimi založbami – znova potekal v središču prestolnice, na vrtu Društva slovenskih pisateljev. Knjige bodo s sejemskimi popusti predstavljali in ponujali številni založniki, ki so za sejem pripravili poseben izbor knjig, med njimi knjižne novosti.

PRIJAVNICA na tridnevni Knjižni sejem na zraku: https://forms.gle/NtPLjvCexchbkYwt7

V primeru dežja sejma ne bo.

Organizator Sejma na zraku: Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature, Kontakt: pisarna@mestoliterature.si

Partnerja: Društvo slovenskih pisateljev in Slovenski dnevi knjige

 

Slovenske dneve knjige podpirata Javna agencija za knjigo RS in Mestna občina Ljubljana.