Sejem na zraku

Čakali in dočakali smo SEJEM NA ZRAKU

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO!

Sejem s kavča, ki smo ga v sodelovanju s številnimi založniki uspešno izpeljali ob svetovnem dnevu knjige, se seli na prosto. Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju s partnerji in številnimi založniki zadnji vikend v maju v času Slovenskih dnevov knjige vabi na 4 manjše knjižne sejme – končno na zrak:

LJUBLJANA, vrt Društva slovenskih pisateljev

PET, 29. maj–NED, 31. maj (10.00–20.00)

KOPER, pred knjigarno Libris

PET, 29. maj–SOB, 30. maj (10.00–18.00)

CELJE, pred knjigarno Antika

PET, 29. maj–SOB, 30. maj (10.00–18.00)

NOVO MESTO, pred knjigarno Goga

PET, 29. maj–SOB, 30. maj (10.00–18.00)

 

Sejem bo spet živ!

Potem ko so bile prireditve odpovedane, knjigarne zaprte in je prodaja lahko potekala le prek spleta, smo dočakali čas, ko lahko dobre knjige spet kupujemo v živo in se ob njih družimo. Številni založniki so tudi v preteklih mesecih kljub negotovim razmeram izdajali knjige, ki jih bodo končno lahko ponudili in predstavili – v živo.

Pridite, delite svoje navdušenje nad knjigami z založniki, založniki bodo z velik  veseljem delili svoja z vami. Neposreden stik s knjigo ter za založnike z vami, bralci in bralkami, je bistven, zato se vas vsi veselimo na sejmu- v živo, na zraku!

Sodelujoče založbe so za sejem pripravile poseben izbor knjig, med njimi tudi knjižne novosti, s sejemskimi popusti.

Pridi pozdravit knjige in ustvarjalce knjig- NA ZRAK!

Sejem bo potekal v času Slovenskih dnevov knjige, ki se letos s svojim programom predstavlja na spletu.

V času, ko poteka tudi kampanja Vrnitev napisanih v organizaciji Javne agencije za knjigo RS, ki vabi k nakupu knjig v knjigarne, bodo knjigarne po Sloveniji v času Sejma na zraku knjige ponudile tudi na prostem, pred knjigarnami.

 

LJUBLJANA, vrt Društva slovenskih pisateljev
PET, 29. maj–NED, 31. maj (10.00–20.00)

V Ljubljani bo sejem v organizaciji Pisarne Ljubljane, Unescovega mesta literature ter v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev potekal na vrtu DSP (Tomšičeva 12), ki bo v času sejma predpremierno odprl svojo kavarno.

Na 25 stojnicah bo 30 založnikov 3 dni pozdravljalo bralce in bralke ter predstavljalo svoj sejemski izbor knjig. Na sejmu sodelujejo:

Analecta, Beletrina, Cankarjeva založba, Didakta, Društvo slovenskih pisateljev (skupaj z Društvom slovenskih književnih prevajalcev, Slovenskim centrom PEN in Knjižno zadrugo) Forum slovanskih kultur, Goga, Krtina KUD Sodobnost, LUD Literatura in Šerpa, Mladinska knjiga, Ocean, Sanje, Sidarta, Slovenski gledališki založniki (Slovenski gledališki inštitut, Knjiznica Mgl in Zavod Maska), Sophia, Stripburger, Strip.art.nica Buch, ŠKUC in Center za slovensko književnost, VBZ, VigeVage knjige, Založba /*cf. , Založništvo tržaškega tiska, Znanstvena založba Filozofske fakultete, ZRC SAZU..

V ostalih 3 mestih sejem pripravljajo 3 knjigarne, stojnice s knjigami bodo postavili na javnem prostoru pred svojimi vrati knjigarn:


KOPER * CELJE * NOVO MESTO *
PET in SOB (10.00-18.00)

V Kopru sejem organizira knjigarna in založba Libris, potekal bo pred knjigarno Libris.

V Celju  sejem pripravlja  Knjigarna Antika, potekal bo pred knjigarno Antika.

V Novem mestu  sejem organizira  Založba Goga pred svojo knjigarno.

Kupi knjigo, podpri slovenske založnike – NA ZRAKU!

Juh, se vidimo!

www.mestoliterature.si

#sejemnazraku