RAZPIS Umetniška rezidenca v Ljubljani / Slovenija 2017

Ustanovitev Društva slovenskih pisateljev (DSP)

1872, rezidenčni program od 2015

Področja: Literatura, literarno prevajanje

Lokacija: Praprotnikova 5, 1000 Ljubljana, Slovenija

Trajanje: 4 tedne

Stroški organizatorja: Garsonjera, nastanitev

Stroški rezidenta: Prevozni stroški, prehrana, nezgodno in zdravstveno zavarovanje

Rok za prijavo: 30. 10. 2016

Nastanitev:

Pisateljski atelje Danete Zajca se nahaja na Praprotnikovi ulici v Ljubljani, 10 minut hoje od strogega središča mesta. Gre za stanovanje v katerem je živel eden najvidnejših slovenskih pesnikov Dane Zajc – v rezidenci tako lahko vidimo kar nekaj pričevanj o njem (npr. slike).

Rezidenca meri 48, 70 m2, v njen sta dve spalnici ter kuhinja, kopalnica in zastekljeni balkon. V manjši spalnici je postelja, pisalna miza, omara, v večji pa tudi bralni kotiček ter že prej omenjeni zastekljeni balkon. V obeh spalnicah se nahajajo knjižne police s prevodi slovenskih avtorjev ter knjigami, ki jih »zapustijo« gostje rezidence. Stanovanje ima brezžično omrežje (prenos podatkov 50GB/mesec), kuhinjo z osnovnim priborom za kuhanje, pralni stroj in likalnik. Organizator bo poskrbel za čiščenje med menjavami rezidentov in za menjavo posteljnine in brisač.

Opis programa:

Rezidenčni program DSP je namenjen pisateljem, ki so objavili vsaj dve knjižni deli oziroma literarnim prevajalcem, ki so zaključili študij in so objavili vsaj dve prevodni deli (program ni namenjen študentom). Upošteva se le prevode slovenske literature v tuji jezik.

DSP bo v letu 2017 omogočil rezidenčno bivanje največ 10 avtorjem / prevajalcem. Dolžina bivanje je 4 tedne.

Navodila za prijavo:

Prijava mora obvezno vsebovati:

• kratek CV s seznamom objav,
  • kratek opis projekta, ki ga bo prijavitelj izvajal v času rezidenčnega bivanja (največ ena stran A4) in predlagan termin bivanja v rezidenci.

Prijave morajo prispeti po navadni ali elektronski pošti najkasneje do 30. 10. 2016 (datum žiga na kuverti), na naslov:

Društvo slovenskih pisateljev
Tomšičeva 12

ali na elektronski naslov:

agata.simenc@drustvo-dsp.so

Na kuverti mora biti jasno označeno »RAZPIS – Umetniška rezidenca v Ljubljani / Sloveniji 2017«. Upoštevane bodo le popolne prijave. Prijavitelji bodo o rezultatih obveščeni do 1. 12. 2016.

dsp logojak