Podelitev desetnice 2021

Vljudno vabljeni na

PREDSTAVITEV DESETIH NOMINIRANIH DEL
in
RAZGLASITEV NAGRAJENCA OZIROMA NAGRAJENKE DESETNICE 2021,
ki bo
v četrtek, 27. maja 2021, ob 18. uri
na vrtu Lili Novy Društva slovenskih pisateljev
s prenosom na Facebook profilu Društva slovenskih pisateljev.

Na dogodku bodo nastopili nominiranci in nominiranke:
Borut Gombač,
Nataša Konc Lorenzutti,
Nina Mav Hrovat,
Vinko Möderndorfer,
Maša Ogrizek,
Milan Petek Levokov,
Andrej Predin,
Damijan Šinigoj,
Anja Štefan,
Janja Vidmar.

UTEMELJITVE NOMINIRANIH DEL

Nagrado desetnica, ki letos znaša 2.000 eur, bosta podelila predsednik Društva slovenskih pisateljev Dušan Merc in predsednica žirije za desetnico Magdalena Svetina Terčon, pogovor z nagrajencem oziroma nagrajenko vodi red. prof. dr. Dragica Haramija. Dogodek povezuje Ambrož Kvartič, glasbena gosta bosta Žiga Ipavec in Anton Lorenzutti. Podelitev desetnice pripravlja Sekcija za otroško in mladinsko književnost pri Društvu slovenskih pisateljev.

Prireditev bo organizirana v skladu z veljavnimi odloki in navodili NIJZ za preprečevanje izbruhov bolezni COVID-19, vse obiskovalce prireditve prosimo, da se držijo navodil. V kolikor bo zaradi slabega vremena prireditev v prostorih DSP, bo število udeležencev na prireditvi v živo omejeno, prireditev pa boste lahko spremljali preko spletnega prenosa.

Desetnica je nagrada za otroško in mladinsko književnost, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev za uveljavljanje izvirnega otroškega in mladinskega leposlovja. Nagrada se podeljuje za obdobje zadnjih treh let. Tudi letos je izbor del, ki ustrezajo Pravilniku o nagradi desetnica, pripravila red. prof. dr. Dragica Haramija, o nominiranih delih pa je odločala žirija v sestavi: Magdalena Svetina Terčon (predsednica), Jana Bauer, Igor Bratož, Neli Filipić in Slavko Pregl.