Majda Koren

Koren-Majda

Majda Koren

strudelj@gmail.com

www.zupca.net

Rojena je 12. 3. 1960 v Ljubljani. Obiskovala je gimnazijo Poljane, nato Pedagoško akademijo. Diplomirala pri dr. Marjani Kobe pri predmetu mladinska književnost. Poučuje na osnovni šoli Spodnja Šiška v Ljubljani.

Piše predvsem za najmlajše, prve objave v Cicibanu najdemo v letu 1980.

Njena dela sodijo v magični realizem (Teta Kuha, Eva in kozel), nekatera pa odslikujejo življenje sodobnega otroka (Mihec) in najstnika (Župcin dnevnik).

Sodeluje z uredništvom mladinskega programa RTV SLO (Radovedni Taček, Iz popotne torbe).

Dobro se znajde v navideznem svetu svetovnega spleta, kjer je skupaj z Bojanom Jurcem (ilustrator) in Bogdanom Renkom (spletni mojster) postavila hišico – spletno stran, ki je namenjena najmlajšim.

Med drugim je tu predstavljenih dvajset slovenskih ilustratorjev, posebej za Župco pa so se predstavili tudi mnogi slovenski pesniki in pisatelji.

Na spletni strani je v letih 2000 in 2001 izhajal izmišljen dnevnik, ki je kasneje izšel v knjižni obliki z naslovom Župcin dnevnik.

Vodi predavanja za učitelje o uporabi računalnika pri pouku, o (medijski) pismenosti in o spodbujanju branja. Svoje delo predstavlja tudi na kulturnih prireditvah v osnovnih šolah.

Bibliografija:

1994 Mala pošast Mici, Mladinska knjiga
1996 Mici v mestu, Mladinska knjiga
1997 Ta knjiga ne grize, Založba Oka
1998 Pošasti, Mladinska knjiga
2003 Teta Kuha, Karantanija
2004 Župcin dnevnik , Karantanija
2006 Zgodbe zajca Zlatka, Založba Miš
2006 Eva in kozel, Mladinska knjiga