Gregor Podlogar

podlogar-gregor

Gregor Podlogar

gregorpodlogar@yahoo.com

Rojen je leta 1974. Doštudiral je filozofijo na ljubljanski Filozofski fakulteti, trenutno je kot urednik zaposlen na Radiu Slovenija (program ARS), organizira ljubljanski pesniški slem, sodeluje pri nastajanju festivalov Trnovski terceti in Dnevi poezije in vina in je urednik slovenskega dela mednarodnega spletnega pesniškega portala Lyrikline (www.lyrikline.org).

Objavil je sledeče pesniške zbirke: Naselitve (1997), Vrtoglavica zanosa (2002), Oda na manhatnski aveniji (2003, skupaj s Primožem Čučnikom in s Žigo Karižem) in Milijon sekund bliže (2006). Sodeloval je na treh cedejih poezije z glasbo: Zmajevo oko (2001) in Košček hrupa in ščepec soli (2003), Milijon sekund bliže (2006).

Njegove pesmi so bile prevedene v vrsto jezikov (angleščino, nemščino, madžarščino, hrvaščino, češčino, španščino itd.) in objavljene v mnogih mednarodnih literarnih revijah in antologijah.

Občasno didžeja, prevaja sodobno ameriško poezijo (C. Hawkey, L. Solomon, A. Berrigan itd.), biciklira in pije zeleni čaj v Ljubljani.

Knjižne objave:

1997 Naselitve, Center za slovensko književnost, Aleph
2002 Vrtoglavica zanosa, Center za slovensko književnost, Aleph
2003 Oda na manhatnski aveniji (soavtorja Primož Čučnik in Žiga Kariž), LUD Šerpa
2006 Milijon sekund bliže, LUD Literatura

Avdio objave:

2001 Zmajevo oko (soavtor DJ Borko), samozaložba
2003 Košček hrupa in ščepec soli (soavtorja DJ Borko in Menu B), KUD France Prešeren

Izdane knjige v tujini:

2005 Závrať extáze, prevedel Petr Mainuš, Albert, Boskovice