NATEČAJ ZA ZBORNIK »RUKOPISI 40«

Dom mladine Pančevo poziva vse zainteresirane mlade avtorje, da pošljejo svoja literarna dela na letošnji – 40. po vrsti – natečaj za Zbornik poezije in kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije; »Rukopisi 40«.

Natečaj bo odprt do 20. februarja 2017, na njem sodelujejo mladi od 15 do 30 let, ki pišejo v jezikih bivših jugoslovanskih republik in v jezikih nacionalnih manjšin.

Udeleženci naj pošljejo do 3 pesmi in/ali 3 kratke zgodbe; pesmi v dolžini do 2, zgodbe pa do 3 tipkane strani (torej, do 7.000 znakov, velikost fonta 12). Ti prispevki naj bodo podpisani s polnim imenom in priimkom, letico rojstva, naslovom, telefonsko številko in e-mail naslovom (tako v datoteki z prispevki, kot tudi »v telesu« e-maila). Naslov, kamor se pošljejo dela:

zbornikrukopisi@gmail.com

Dom omladine, Svetog Save 10, 26000 Pančevo, Srbija (z oznako »za Rokopise 40«).

Ni potrebno pošiljati na oba naslova, pač pa po izboru; po navadni ali pa elektronski pošti, pri čemer ima prednost zadnja.

Avtorje prosijo, da spoštujejo pravila natečaja in rok za pošiljanje del!

»Rukopisi 40« bodo stiskani začetek maja tekočega leta, konec meseca maja pa načrtujejo promocijo v Pančevu (dvodnevni festival). Avtorjem iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije, Makedonije in Črne Gore, ki se ne bodo mogli udeležiti promocije Zbornika, bodo izvode poslali po pošti.