Literarni večer Svoboda je glagol! in predstavitev pesniške antologije Poezija je zakon!

Vabljeni na 16. literarni večer Svoboda je glagol!
in predstavitev pesniške antologije Poezija je zakon!
v petek, 15.10.2021, ob 18. uri
na Vrtu Lili Novy Društva slovenskih pisateljev

(v primeru dežja v prostorih DSP).

Na večeru bodo nastopili avtorice in avtorji, uvrščeni v pesniško antologija Poezija je zakon!, ki je v uredništvu Mateja Krajnca pravkar izšla pri Društvu slovenskih pisateljev. Publikacija predstavlja 45 avtoric in avtorjev, 45 pesmi, ki so se brale in poslušale na večerih pod imenom Svoboda je glagol! na vrtu DSP v letu 2020, v času karantene, v času petkovih protestov, v času, ko so potrebo po poeziji začutili celo nebralci. Nekatere pesmi so angažirane, nekatere tudi jezne, tretje upor proti samovolji oblasti in samoti med epidemijo izražajo z liriko, s toplino besednega dotika.

Sodelujejo: Boris A. Novak, Peter Andrej, Bine Debeljak, Lidija Dimkovska, Gregor Grešak, Alenka Jovanovski, Aljaž Koprivnikar, Dejan Koban, Barbara Korun, Jana Kolarič, Eva Kovač, Matej Krajnc, Marko Kravos, Miha Maurič, Aleš Mustar, Željko Perović, Ana Porenta, Laura Repovš, Breda Slavinec, Nežka Struc, Sara Špelec in drugi.
Večer povezuje Dejan Koban.

Literarni večer bo mogoče v živo spremljati tudi na Facebook strani DSP: https://www.facebook.com/drustvoslovenskihpisateljev.si/
FB dogodek: https://www.facebook.com/events/4641013432622101

Poezija je zakon,
ki ga je treba izvajati!