Knjižna srečanja, srečevanja svetov: ANDREJ BLATNIK in MARKO KRAVOS

Program Knjižna srečanja, srečevanja svetov med seboj prepleta literaturo in njej sorodna ali stikajoča se področja ter discipline. V seriji srečanj, s katerimi literaturo razpiramo v svet zunaj knjižnih platnic, se nam bodo pridružile dvojice literatov ter gostov iz obravnavanih področij.
Tokratni dogodek bo v osredje postavil bralne navade.
Slovenci smo pregovorno bralni narod, ki se je s svojim jezikom tudi utemeljil, a slednje ne pomeni nujno, da so spodbudne tudi naše bralne navade – glede na raziskave sodimo v spodnji razred evropskih bralcev, skoraj polovica Slovencev/Slovenk letno ne prebere niti ene knjige, v spodnjem delu evropske lestvice pa smo tudi po letnih stroških, ki jih namenimo za knjige in druge tiskovine. O razlogi za branje in nebranje, spodbujanju bralne kulture, primerih dobrih praks doma in v tujini in obetih v prihodnje bosta svoji mnenji soočila Andrej Blatnik in Marko Kravos.
Dogodek, ki ga organizira Društvo slovenskih pisateljev se bo odvil v torek, 29. novembra, v dvorani Društva slovenskih pisateljev (Tomšičeva 12) in sicer ob 18. uri.
Toplo vabljeni na pogovor o bralnih navadah danes in spodbujanju branja v prihodnje.
Program DSP podpirata Javna agencija za knjigo RS in Mestna občina Ljubljana.