Izšel je katalog za knjižno zbirko “Litterae Slovenicae”

Ljubljana, 31. avgust 2023 – Društvo slovenskih pisateljev z navdušenjem sporoča izid dolgo pričakovanega kataloga tujih pravic za ugledno knjižno zbirko “Litterae Slovenicae”. Ta skrbno izbrana zbirka predstavlja raznolik nabor literarnih del nekaterih najbolj priznanih slovenskih avtorjev, vabi mednarodne založnike in bralce, da raziskujejo bogastvo slovenske literature.

Serija “Litterae Slovenicae” je že dolgo priznana zaradi svojega izjemnega prispevka k svetu literature, ta katalog tujih pravic pa je dokaz zavezanosti društva k promociji slovenskih glasov na svetovnem odru. Zbirka obsega izjemen nabor žanrov, stilov in tematik, ki obljubljajo, da bodo očarali bralce z vseh koncev sveta.

Izpostavljeni avtorji in njihova dela pri “Litterae Slovenicae”: Jedrt Maležič predstavlja delo “Mentales pesados” (Težkomentalci v španščini), Gašper Kralj in “Ablaufdatum” (Rok trajanja v nemščini), Lidija Dimkovska ter prevod romana “Reserveleben” v nemščino (Rezervno življenje), Nataša Konc Lorenzutti in “Coffee by the Fragrant Jasmine” (“Kava pri dišečem jasminu“), Esad Babačić predstavlja delo “Veš, mašina, svoj dolg?” v angleškem prevodu (“Machine, Do You Know Your Duty?”), Uroš Zupan in prevod pesniške zbirke “Slow Sailing” (Počasna plovba), Tone Škrjanec in njegova pesniška zbirka “Haut” (Koža) v prevodu v nemščino, ter Anja Štefan predstavlja 7 pravljic “The Little Mill” (Melje, melje mlinček) v angleškem prevodu , ki jo je ilustrirala Marjanca Jemec Božič.

Katalog služi kot odprto povabilo založnikom in bralcem po svetu, da se podajo na literarno potovanje skozi zapletenosti slovenske kulture in izražanja. S spodbujanjem medkulturnih povezav in olajšanjem širjenja teh izjemnih del si Društvo slovenskih pisateljev prizadeva obogatiti globalno literarno krajino.

Odkrijte očarljive pripovedi “Litterae Slovenicae” in se poglobite v svet slovenske literature kot nikoli prej.

Katalog Litterae Slovenicae (prenos)

Za dodatna vprašanja se obrnite na:

Društvo slovenskih pisateljev

Tomišičeva 12, 1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon: +386 1 251 41 44

E-naslov: dsp@drustvo-dsp.si

Za več informacij obiščite https://litteraeslovenicae.si/.