DRUGI JAVNI RAZPIS/POVABILO ZA SLOVENSKE AVTORJE

Drugi javni razpis/povabilo za slovenske avtorje

Rezidenca bo organizirana v sklopu projekta Druge besede/Other words, katerega cilj je pomagati literaturi, napisani v majhnih in manjšinskih jezikih, da postane bolj prepoznavna. Bistvo projekta Other Words/Druge besede, temelječega na mednarodni partnerski mreži, je vzpostavitev okrožja kreativnih postavitev za pisatelje iz Evrope, ki ustvarjajo v majhnih in manjšinskih jezikih.

Društvo za sodobno umetnost X-OP bo za za plačano cheap mlb jerseys rezidenco izbralo pisatelja, ki piše in ustvarja v slovenskem jeziku. Izbrani avtor bo v cheap jerseys prijazni in prekrasni Makedoniji bival v časovnem obdobju med septembrom in oktobrom 2016.

Na Litterae ta razpis se lahko prijavijo pisatelji z literarnimi projekti, ki vključujejo leposlovje, poezijo, neleposlovje/stvarno literaturo (eseji, spomini), grafične romane, literarne kritike, sodobno biografsko/avtobiografsko literaturo, scenarije in gledališče (religiozni, vzgojnoizobraževalni in akademski teksti so izključeni). Delo, ki ga bo ustvaril rezidenčni pisatelj, mora 30. imeti določeno integriteto, vendar pa je lahko del širšega projekta (na primer, poglavje v romanu).

Ključna za rezidenco je interakcija z lokalno skupnostjo. Predstavitve, dogodki, delavnice … Prosimo, da v svoje projektne predloge cheap mlb jerseys vključite tudi vaše kreativne ideje za načine, kako doseči to interakcijo oziroma vključevanje!

Svoje predloge (500-2000 besed), skupaj s posodobljenim CV-jem, ki prikazuje literarne dosežke in kariero, pošljite na elektronski naslov:

otherwordslovenia@gmail.com

Rok za prijavo: 31.5.2016

Projekt Druge besede/Other Words za rezidenco ponuja:

  • Kritje povratnih potnih stroškov za Makedonijo (pot tja in nazaj)
  • Kritje nastanitvenih stroškov
  • Žepnino/dnevnice
  • Štipendijo
  • Objavo teksta na Other words spletni Unknown strani (tekst bo preveden v 5 jezikov)
  • Objavo teksta v tiskani obliki (tekst bo preveden v 5 jezikov)
  • Mednarodna ocena/predvidevanje (international projection)

Več o projektu si lahko preberete na: www.otherwordsliterature.eu