Drseča pesem: Ustvarjalno druženje z Nino Medved

Društvo slovenskih pisateljev, MKC Maribor, njegova literarna sekcija MKC Črka ter Dom starejših občanov Tezno v duhu spodbujanja medgeneracijskega druženja v torek, 23. novembra organizirajo druženje Drseča pesem z mlado mariborsko pesnico Nino Medved.

“V svetu, v katerem vse drsi, ali ne drsijo tudi naši pogledi, ugotovitve, želje? Podobe, ki se nas dotaknejo? Besede, ki odzvanjajo to, kar živimo tisti trenutek?”

Ustvarjalno druženje Drseča pesem je povabilo k radovednosti, klepetu, igri z besedami. Navdihuje se pri zbirki Drseči svet (JSKD) pesnice Nine Medved, zmagovalke festivala mlade literature Urška (2019). Pesnica bo v svoji torbi prinesla pesniško knjigo, iz katere bo brala svoje pesmi, ter igro, ki temelji na magistralni pesmi iz zbirke. Namizno obliko pesmi sestavlja 125 ročno brušenih ploščic iz svetlega, bukovega lesa, projekt pa je nastal v produkciji zavoda Dve luni. Ploščice, leksikalni drobci iz zbirke, omogočajo prijetno poigravanje z nevsakdanjimi in lepimi besedami. Izbrani delčki so bili najprej del zaključnih verzov posameznih pesmi iz zbirke, nato so se prelevili v magistralno pesem … zdaj pa se razstavljajo in znova sestavljajo v nove in nove verze. Kakšna pesem se bo rodila izpod prstov naslednje pesnice, pesnika, ki bo ploščice z besedami vzel v dlani? Katera beseda bo obarvala njihovo druženje?

O AVTORICI IN IZVAJALKI:
Nina Medved je pesnica, fotografinja in producentka. Kot zmagovalka Festivala mlade literature Urška (2019) je za nagrado prejela izdajo pesniškega prvenca Drseči svet (JSKD in Revija Mentor, 2020). Zbirka je bila izbrana v program Festivala Pranger. Pravkar je izšla še istoimenska zvočna knjiga v umetničini interpretaciji pesmi. Njena poezija domuje tudi v literarnih revijah, kot so Literatura, Dialogi, Poetikon in nekaterih drugih jezikih: nemškem, grškem, češkem, angleškem, francoskem.

 

 

Vse aktivnosti v organizaciji MKC Maribor so izvedene v skladu z veljavnimi odredbami vlade za preprečevanje širjenja COVID-19 in priporočili NIJZ.

 

Delavnico, ki spodbuja kvalitetno medgeneracijsko druženje, organizirajo Društvo slovenskih pisateljev, MKC Maribor – program MKC Črka ter Dom starejših občanov Tezno.