Vabilo na predstavitev novih izdaj in prve posebne številke Litterae Slovenicae / 13. 12. ob 10. uri na DSP

Spoštovani,

v četrtek, 13. decembra 2018, ob 10. uri

vas vabimo

v prostore Društva slovenskih pisateljev
(Tomšičeva ulica 12, Ljubljana)

na predstavitev novih izdaj uveljavljene revijalne zbirke Litteræ Slovenicæ, ki že več kot 50 let izhaja pri Društvu slovenskih pisateljev.

Predstavili bomo najnovejše nemške prevode del slovenskih avtoric Kristine HočevarJane Putrle Srdić in Veronike Simoniti.

Ob Cankarjevem letu smo zasnovali tudi posebno izdajo  ̶  angleški prevod Cankarjevih Podob iz sanj (ang. Images from Dreams), delo prevajalcev in pisateljev Erice Johnson Debeljak in Jasmina B. Freliha. V knjigo so tematsko vključene reprodukcije akademskega slikarja Mitja Ficka po izboru umetnostnega zgodovinarja in pisatelja Roberta Simoniška. Spremni esej k zgodbam pa je napisala pisateljica in komparativistka Katja Perat. Za oblikovno podobo knjige je poskrbela večkrat nagrajena oblikovalka Pavla Bonča.

S prvo posebno številko edicije Litteræ Slovenicæ odpiramo darilno zbirko vrhuncev slovenske književnosti v tujih jezikih v povezavi z drugimi umetniškimi zvrstmi in novimi, drugačnimi (v)pogledi na že kanonizirane slovenske avtorje in avtorice.

Na predstavitvi bodo spregovorili:
Aksinja Kermauner, predsednica Društva slovenskih pisateljev
Tanja Petrič in Tina Kozin, urednici zbirke Litteræ Slovenicæ
Jana Putle Srdić, avtorica pesniške zbirke To noč bodo hrošči prilezli iz zemlje, ki je izšla z naslovom Diese Nacht kommen Käfer aus der Erde gekrochen v nemškem prevodu Daniele Kocmut
Veronika Simoniti, avtorica kratkih zgodb Hudičev jezik, ki so izšle z naslovom Teufelssprache  v nemškem prevodu Tamare Kerschbaumer
Erica Johnson Debeljak in Jasmin B. Frelih, angleška prevajalca Cankarjevih Podob iz sanj (ang. Images from Dreams)
Mitja Ficko, akademski slikar in avtor slik v knjigi Images from Dreams
Robert Simonišek, avtor, umetnostni zgodovinar in pisec spremnega eseja o likovnem izboru
Pavla Bonča, oblikovalka knjige Images from Dreams

Prijazno vabljeni na pogovor z avtorji in uredniki, ki bo potekal, kajpada, v Cankarjevem slogu – ob skodelici kave.