Zuzanna Govednik Krasko

Zuzanna Govednik Krasko

govednik.zuzanna@s5.net

zuzannakraskova.blogspot.com

Zuzanna G Krasková je v Sloveniji živeča Slovakinja, pesnica, pisateljica, kolumnistka, prevajalka, ateljejska slikarka, publicistka, predavateljica in psihoterapevtka.. Študirala je psihologijo, diplomirala je tudi iz Organizacije socialne mreže in iz Socialnega menegementa in vodenja, magistrirala pa iz psihoterapije, v okviru podiplomskega študija psihosocialne pomoči. Iz sorodnih vsebin je opravila doktorski študij. Poleg ustvarjanja dela kot predstojnica Inštituta za psihosacialno pomoč ; dela kot psihoterapevtka, svetovalkain razsikovalka.. Dela tudi kot prostovoljska psihoterapevtka v Društvu Kralji ulice in v ambulanti Pro bono. Sodeluje z EU humanitarnimi organizacijami; Zdravniki sveta, Omega, Škratmobil itn. Predava psihološke vsebine in etiko komunikacije na domačih fakultetah in v tujini. Od leta 2011 piše kolumne za časopis Kralji ulice v rubriki Izza rešetk. Od leta 2012 piše kolumne za časopis Delo – Mnenja, Sobotna priloga, Tuditi. Živi in dela v Ljubljani.