Vabilo h kandidaturi za predsednika ali predsednico DSP

Spoštovane članice, spoštovani člani  Društva slovenskih pisateljev.

Zaradi predčasnega zaključka mandata aktualnega predsednika upravni odbor DSP skladno s Temeljnim aktom pripravlja aktivnosti za sklic izrednega volilnega občnega zbora, katerega namen bo izvolitev novega predsednika oziroma predsednice za mandatno dobo do zaključka tekočega mandata aktualnih organov DSP, to je do 12. decembra 2026.

Predviden datum volilnega občnega zbora je 10. december 2024.

Člani in članice DSP lahko za izredni volilni občni zbor do 7. novembra 2024 kandidirajo ali predlagajo kandidate za funkcijo predsednika oziroma predsednice DSP.

Kandidati se predlagajo s pisnim predlogom (kandidatura), ki obsega osebne podatke kandidata, utemeljitev kandidature ter program dela kandidata oziroma kandidatke.

Kandidaturi mora biti priložena pisna izjava kandidata, da se s kandidaturo strinja.

Vsak član ali članica društva lahko za razpisano funkcijo predlaga drugega člana, za katerega meni, da bi lahko koristno deloval v vodstvu društva. Pred tem mora obvezno pridobiti njegovo ali njeno pisno soglasje in ga priložiti h kandidaturi.
Vsak član ali članica lahko kandidira tudi sam.
Vsak član ali članica lahko voli kateregakoli predlaganega kandidata ali kandidatko za funkcijo s skupnega seznama kandidatov za to funkcijo.

Soglasje s kandidaturo pomeni tudi že brezpogojno soglasje s potencialno izvolitvijo v funkcijo.

Prijazno vabimo člane in članice h kandidaturi!

Rok za oddajo predlogov kandidatov in kandidatk za razpisano funkcijo je do 7. novembra 2024.
Upoštevane bodo vse kandidature, ki bodo prispele po elektronski pošti na naslov dsp@drustvo-dsp.si ali po navadni pošti na naslov DSP, Tomšičeva 12, Ljubljana do 7. novembra (poštni žig).
Po tem roku kandidatov ne bo mogoče več predlagati. Kandidatov ne bo mogoče predlagati tudi ne kasneje na občnem zboru, saj mora biti vsem članicam in članom omogočeno predhodno glasovanje po pošti.

Lep pozdrav,

upravni odbor DSP                                                                                        7. oktobra 2024