Miška, čaj in še kaj – Obisk v pisateljski vili za radovednice in radovedneže vseh starosti

Vila, v kateri imajo sedež Društvo slovenskih pisateljev, Slovenski center PEN ter Društvo slovenskih književnih prevajalcev, se ponaša z dolgo zgodovino.

Zgrajena je bila leta 1879. Najdlje je v njej prebivala družina Češko, zato so jo v času Avstro-ogrske monarhije imenovali vila Češko.

 

Pisatelji na široko odpiramo vrata svojega domovanja. Zasnovali smo programe, s katerimi najmlajšim obiskovalcem razkrivamo zgodovino pisateljske vile, nekaj malega pa izvedo tudi o tem, kaj se v vili dogaja danes.

 

 

 

VRTEC V PRAVLJIČNI VILI

S pomočjo slikovnega materiala iščemo podrobnosti v parku in vili ter tako spoznavamo zgodovino vile. Se v vili skrivajo miši? Se po vrtu podijo veverice? Morda pa res!

Raziskovanju sledi literarni dogodek s pisateljem ali pisateljico ob čaju in piškotih.

Ste za likovno delavnico? Tudi za to bomo poskrbeli. Kaj pa igra? Zagotovo bo dovolj časa ostalo tudi za igro in sprostitev.

 

 

UČENCI NA OBISKU

S pomočjo slikovnega materiala iščemo podrobnosti v parku in vili ter tako spoznavamo njeno zgodovino. Raziskovanju sledi čajanka, pri kateri se nam pridruži pisatelj ali pisateljica, pesnik ali pesnica.

Če se vam še ne mudi domov, vam pripravimo še likovno delavnico, ki jo vodi eden izmed naših vrhunskih ilustratorjev ali ura ustvarjalnega pisanja v družbi pisatelja, ki je član našega društva.

 

 

 

ROJSTNI DAN V PISATELJSKI VILI

Morda bi želeli koga presenetiti s prav posebnim rojstnodnevnim dogodkom, literarnim večerom z najljubšim pesnikom ali pisateljem.

 

 

 

 

 

 

Za podrobnosti pokličite ali nam pišite:

01 25 14 144

dsp@drustvo-dsp.si

 

Idejna zasnova programa: Majda Koren

Ilustracije: Bojan Jurc

 

 

Program Društva slovenskih pisateljev podpira Javna agencija za knjigo RS.