Praznovanje prve obletnice ustanovitve Kulturne soseske

V soboto, 17. 9. 2016 smo praznovali prvo obletnico ustanovitve Kulturne soseske, v katero je vključenih sedem uglednih nacionalnih kulturnih ustanov – Mednarodni grafični likovni center – MGLC, Moderna galerija, SNG Opera in balet Ljubljana, Narodni muzej Slovenije, Prirodoslovni muzej Slovenije ter iniciator projekta, Društvo slovenskih pisateljev. Združili smo se z vizijo dobrososedskega sodelovanja, prepleta programskih vsebin ter skupnih dogodkov.

V prvem letu delovanja Kulturne soseske smo gradili na povezovanju ustanov in naših programov, v prihodnje pa nas čaka priprava turističnih produktov, ki bodo združevali naše programe in bili zanimivi tako za domačo kot tujo publiko.

Obletnico smo obeležili s pestrim programom po posameznih ustanovah, vključenih v Kulturno sosesko. Tako so se v dopoldanskem času odvijale različne delavnice za otroke, na katerih je sodeloval pisatelj Andrej Predin, popoldan pa vodstva po razstavah, na katerih je sodelovala pisateljica Cvetka Bevc. Dogajanje smo zaključili na Društvu slovenskih pisateljev, kjer je večer popestrila Klarisa Jovanvoić s svojo poezijo in glasbo.