Vabilo založnikom k oddaji programskih (virtualnih) vsebin na Slovenskih dnevih knjige

Spoštovani založniki,

v letošnji izvedbi 25. Slovenskih dnevov knjige si želimo izpostaviti zanimiv ter raznolik festivalski program, ki bo tokrat zavoljo negotove situacije žal potekal v virtualnem okolju in sicer v zadnjem tednu maja (predvidoma med 27. in 31. majem). Ker bi v siceršnjem prepletu literarne besede želeli izpostaviti tudi posamezne slovenske založbe ter na festivalu predstaviti njihove hišne avtorje/avtorice ter najnovejše knjižne naslove, se v želji po sodelovanju obračamo tudi na Vas.

Festivalski program bo letos predstavljen na spletni strani Slovenskih dnevov knjige ter označil preplet različnih dogodkov – od dopoldanskega dogajanja (ki bo namenjen otrokom in mladostnikom), video branj različnih slovenskih ustvarjalcev/ustvarjalk, virtualnih omizji, predstavitve kulturnih inštitucij, vse do spletnih podelitev literarnih nagrad. Ob samem programu bomo uredili tudi virtualni knjižni sejem, želeli pa bi si tudi predstavitev založb in njihovih najnovejših knjižnih naslovov ali projektov. Slednji morajo pri tem seveda ustrezati virtualnemu značaju letošnje izvedbe, zatorej lahko predstavimo zgolj formate, ki jih je moč objaviti na spletu (video branja, spletne okrogle mize, interaktivni projekti …), pri čemer pa sprejemamo tako dogodke iz arhiva, kot novo zasnovane projekte.

V kolikor bi želeli festivalsko obogatiti program ter na spletni strani predstaviti Vaše avtorje/avtorice ter najnovejše knjižne naslove, Vas naprošamo, da Vaš predlog projekta čim hitreje sporočite koordinatorju letošnjega programa Slovenskih dnevov knjige, Aljažu Koprivnikarju na elektronski naslov: aljaz.svit@gmail.com.

Društvo slovenskih pisateljev