Svetovni dan poezije 2023

VABILO na izbrane dogodke

LJUBLJANA 2. ljubljanski pesniški maraton

Drugič po vrsti se v mesto kotali Ljubljanski pesniški maraton, ki bo razpredel svoj glas ob Svetovnem dnevu poezije 2023.
V dveh dneh in petnajstih urah ter desetih lokacijah se bo, takšen je načrt, zvrstilo vsaj 90 tistih, ki pišete, urednikujete, lektorirate, prevajate ali zgolj in predvsem berete poezijo.

Ponedeljek, 20. 03. 2023

14.00 – 15.30 / Pionirski dom / Vilharjeva cesta 11
16.00 – 17.30 / PLAC / Linhartova cesta 43
18.00 – 19.30 / Channel Zero / AKC Metelkova mesto
20.00 – 21.30 / ŠKUC / Stari trg 21
22.00 – 23.30 / Društvo slovenskih pisateljev / Tomšičeva ulica 12

22.00 / Dragan Mitić
22.10 / Jernej Županič
22.20 / Marko Nemec Pečjak
22.30 / Majda Kočar
22.40 / Marcel Loboda
22.50 / Sandi Šteblaj
23.00 / Timotej Novaković
23.10 / Liu Zichao

Torek, 21. 03. 2023

14.00 – 15.30 / Vodnikova center / Stritarjeva ulica 7
16.00 – 17.30 / Center za poezijo Tomaža Šalamuna / Cankarjeva cesta 5
18.00 – 19.30 / Monokel / AKC Metelkova mesto
20.00 – 21.30 / Gromka / AKC Metelkova mesto
22.00 – 23.30 / Jalla Jalla / AKC Metelkova mesto

Pesniški maraton bo na vseh lokacijah spremljala tudi POP UP KNJIGARNA POEZIJE, ki jo pripravlja pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature.

Oblikovanje: Katja Pahor.

Pri organizaciji maratona sodelujejo IGNOR, Klub Channel Zero, Klub Gromka, Jalla Jalla, PLAC – Participativna Ljubljanska Avtonomna Cona, ŠKUC, Center za poezijo Tomaža Šalamuna, JSKD, Društvo slovenskih pisateljev, Pionirski dom, Vodnikova domačija center, pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature.

***********************************************************************************************************************************

CELJE Predstavitev vinilne plošče Tatjane Dermelj

SEŽANA Svetovni dan poezije z Markom Kravosom

ROGAŠKA SLATINA Svetovni dan poezije s PEMOMATOM

Ob svetovnem dnevu poezije 21. 3. 2023 od 10.00 do 13.00 bomo v Knjižnici Rogaška Slatina namestili prototip prvega slovenskega pesmomata, ki ga njegovi snovalci imenujejo pesniška mašina.
Z nami bo tudi eden od snovalcev Igor Divjak.
Pesmomat, unikaten, robotiziran avtomat, želi poezijo pripeljati tja, kjer so ljudje. Ponuja širok izbor pesmi klasičnih in sodobnih pesnikov in pesnic. Obiskovalci knjižnice bodo lahko pesmomat spoznali v živo. Izbrali si boste lahko pesem, pesmomat pa vam jo bo zrecitiral in natisnil.
Vabljeni!

Vabljene in vabljeni, da prisluhnete pesniškim recitalom!

Program Društva slovenskih pisateljev podpirajo Javna agencija za knjigo RS, Mestna občina Ljubljana ter Urad za UNESCO pri Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije.