Sejem na zraku v okviru Slovenskih dnevov knjige

SEJEM NA ZRAKU

v okviru Slovenskih dnevov knjige

15.–20. junij 2021

 

 

LJUBLJANA / vrt Društva slovenskih pisateljev

PET, 18.– NED, 20. junij 2021 (med 10.00 in 20.00)

+

NOVO MESTO / pred knjigarno Goga

15.–19. junij med 09.00 in 19.00

 

KOPER / pred knjigarno Libris

16.–19. junij med 10.00 in 18.00

 

CELJE / na Stanetovi ulici

16.–18. junij med 09.00 in 17.00 ter 19. junij med 09.00 in 12.00

 

*

LJUBLJANA / vrt DSP

3 dni

50 založnikov

najbolj sveže knjižne izdaje

 

Priljubljeni Sejem na zraku se vrača na prizorišče zelenega vrta Društva slovenskih pisateljev, kjer bo 3 dni 50 založnikov in založnic ponujalo najboljše in najbolj sveže knjižne izdaje. S sejemskimi popusti in spremljevalnim programom, ki v navedenih mestih poteka v okviru Slovenskih dnevov knjige.

Sejem na zraku se bo poleg Ljubljane odvil tudi v Kopru pred knjigarno Libris (16.–19. junij med 10.00 in 18.00), v Celju na Stanetovi ulici (16.–18. junij med 09.00 in 17.00 ter 19. junij med 09.00 in 12.00) ter v Novem mestu pred knjigarno Goga (15.–19. junij med 09.00 in 19.00).

Sejmu se tokrat pridružuje tudi raznolik program Slovenskih dnevov knjige, ki na vrt DSP prinaša številne pogovore, predstavitve, okrogle mize in koncerte.

V tem času se bodo tudi v sklopu Slovenskih dnevov knjige v Mariboru odvili mnogi literarni dogodki in samostojni knjižni sejem.

 

Založbe, ki sodelujejo na četrtem Sejmu na zraku na vrtu DSP:

Beletrina, Buča, Cankarjeva založba, Cela Pametna Založba, Zavod KURZ, Časopis za kritiko znanosti, Didakta, Društvo slovenskih pisateljev, Emanuel, Forum slovanskih kultur, Goga, Grafenauer, Hart, Ignor, Iskanja, Kooperativa THD (Društvo za teoretsko psihoanalizo, Krtina, Sophia, Studia humanitatis, Založba /*cf.), KUD Sodobnost International, LUD Literatura in Lud Šerpa, Malinc, Mednarodni grafični likovni center, Miš, Mladinska knjiga, Modrijan, Muck Blažina, Ocean, Pipinova knjiga, Pivec, Radovedni Mihec, Sanje, Sidarta, Slovenska kinoteka, Slovenski gledališki inštitut za Slovenski gledališki založniki, Strip.art.nica BUCH, Stripburger/Forum Ljubljana, Stripolis, ŠKUC in CSK, Društvo za dolgovezenje, UMco, V.B.Z., Vida, VigeVageKnjige, Zala, Založba ZRC, Založništvo tržaškega tiska, Zgodovinski arhiv Ljubljana, Znanstvena založba filozofske fakultete

 

Četrti Sejem na zraku nadaljuje uspešen niz knjižnih sejmov, ki jih je pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature (ne le v Ljubljani) organizirala na pobudo založnic in založnikov. Skupaj s spletnim Sejmom s kavča, ki smo ga letos na pobudo založnikov uspešno izvedli že drugič, so Sejmi na zraku slovenskim založnikom ponudili spodbudo in pomoč, brez katere bi bilo preživetje panoge oteženo, obenem pa so uvedli nov sejemski model s poudarkom na povezovanju med posameznimi založniki.

Posebnost lokacije sejma v Ljubljani je tudi ta, da so na stojnicah prisotni založniki, ki so najboljši poznavalci svojih knjižnih izdaj in zato tudi najboljši svetovalci pri nakupu knjig, kar so obiskovalci preteklih sejmov izpostavili kot prednost. Obenem Sejem na zraku pomeni tudi prostor za medsebojno spoznavanje, povezovanje in druženje založnikov.

 

Se vidimo. Sreča je v srečanjih!

V primeru dežja sejma ne bo.

 

*

Organizator: Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature

Partnerji: Društvo slovenskih pisateljev, Slovenski dnevi knjige, Založba Goga, Knjigarna Libris, Antika Celje

Kontakti:

INFO: Tina Popovič / 040 546 817/ tina.popovic@divjamisel.org

PRESS: Pia Prezelj / 040 256 585 / pia.prezelj@divjamisel.org

www.mestoliterature.si

 

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike in ustvarjalce knjig!

#sejemnazraku

#kupiknjigo