OSTAL SEM V NOČI. VEČER Z NIZOZEMSKO POEZIJO

Vabljeni na

literarni večer s pisateljem, kritikom in urednikom

FRANKOM KEIZERJEM

v torek 23. avgusta ob 18h

na vrtu Lili Novy Društva slovenskih pisateljev

Frank Keizer piše pesmi, v katerih se srečujejo skrajnosti. Njegova poezija je izrazito sodobna, opisuje bivanje mladega Nizozemca v zgodnjem enaindvajsetem stoletju in je hkrati trdno vpeta v literarno tradicijo.

Pogovor z avtorjem bo vodila pesnica Barbara Pogačnik.

Frank Keizer (1987) je nizozemski pesnik, kritik, pisatelj in urednik. Je avtor dveh knjižic v obliki chapbooka (Dear world, fuck off, Ik ga golfen, Stanza, Amsterdam, 2012 in Mijn eigen problemen, Stanza, Amsterdam, 2015) in treh zbirk poezije: Onder normale omstandigheden (Pod normalnimi pogoji, Polis, Antwerpen, 2016, nominirana za nagrado za pesniški prvenec Aan Zee) in Lief slecht ding (Ljubka slaba stvar, Polis, Antwerpen, 2019), njegova najnovejša knjiga De introductie van het plot (Vpeljava zgodbene strukture) pa je izšla februarja 2022 pri nizozemski založbi Uitgeverij Pluim.
Delal je kot urednik pri centru za eksperimentalno poezijo Perdu v Amsterdamu, je soustanovitelj spletne revije za poezijo Samplekanon in urednik flamske literarne revije nY. Je tudi sogostitelj podkasta za literarno kritiko Links Richten.

Njegove pesmi so bile prevedene v angleščino, francoščino, nemščino, portugalščino, turščino, romunščino in indonezijščino in jih je mogoče najti na Lyrikline in Poetry International Web. Bil je gost številnih literarnih festivalov po vsem svetu. Trenutno živi v Bruslju, kjer piše nov roman, povezan s prostori bivše Jugoslavije, in kritiško knjigo.