Literarno martinovanje Društva slovenskih pisateljev

Jesen je čas, ko ob šelestenju oranžno-rjavih odpadlih listov, vonju zrelega sadja in pečenega kostanja prinaša vse krajše, hladnejše dni, a hkrati tudi trenutke, ko se ob zaključevanju leta upočasnimo in vse bolj obračamo vase. Gre za čas, ki hkrati označuje obiranje letine in  priprošnjo za obilje prihodnjega leta, čemur sledimo tudi v hiši Društva slovenskih pisateljev, kjer ob martinovanju obeležujemo letošnjo ustvarjalno bero slovenskih pisateljev, pisateljic, prevajalk in prevajalcev.

V sodelovanju s Slovenskim centrom PEN, ženskim odborom Mira in Društvom slovenskih književnih prevajalcev bo tokratna literarno-vinska pokušina Društva slovenskih pisateljev potekala v sredo, 10. novembra 2021, ob 17. uri na vrtu Lili Novy (v primeru slabega vremena v dvorani DSP), na katerem bomo prisluhnili najnovejšim stvaritvam članov in članic hiše na Tomšičevi 12 v Ljubljani.

Člane in članice vseh društev vabimo k sodelovanju na odprtem mikrofonu ter jih do 5. novembra prosimo za potrditev nastopa (posamezen nastop je omejen na 5-10 minut) na elektronski naslov: aljaz.svit@gmail.com.

Vljudno vabljeni na letošnje praznovanje literature in mladega vina!

Društvo slovenskih pisateljev
Slovenski center PEN in Ženski odbor Mira
Društvo slovenskih književnih prevajalcev

Program Društva slovenskih pisateljev podpira Javna agencija za knjigo RS.