Dogajanje Društva slovenskih pisateljev ob kulturnem prazniku

Društvo slovenskih pisateljev je ob letošnjem Prešernovem dnevu ponovno povezalo več ustvarjalcev in tako med 8. in 9. februarjem pripravilo bogat kulturni program.

V torek, 8. februarja, novo pridružene članice in člani društva prirejajo pesniški recital, ki bo potekal v Kristalni dvorani Lili Novy. S pričetkom ob 18. uri bo zbrano občinstvo v Cankarjevem domu nagovoril pisatelj Tone Peršak, v moderaciji pesnice Mete Kušar pa bodo na večeru nastopili Neža Zajc, Milan Fridauer, Zlatko Kraljić, Luna Jurančič Šribar, Boris Kolar in Katarina Gomboc Čeh. Prenos recitala bo mogoče spremljati tudi preko spletnega okna na Facebook strani društva (https://www.facebook.com/drustvoslovenskihpisateljev.si/).

Pestro kulturno dogajanje bo potekalo tudi dan kasneje, 9. februarja, ko bodo pisateljsko hišo v dopoldanskem času obiskali otroci iz Vrtca dr. France Prešeren in prisluhnili pesniku Matjažu Pikalu, Mimoidoči in obiskovalci okoliških ustanov Kulturne soseske pa se bodo skozi dan ob paviljonu Kavarne Lily Novy lahko fotografirali tudi ob maketa poeta Franceta Prešerna. Maketo Prešernovega portreta za akcijo “Samoslik s Prešernom” je Društvu slovenskih pisateljev prijazno podaril Gorenjski muzej, iz svoje stalne razstave Prešeren – pesnik.


Društvo slovenskih pisateljev
vas vabi, da del praznovanja Prešernovega dne
preživite v družbi s poezijo slovenskih sodobnih literatov.

Sodelujejo:
Društvo slovenskih pisateljev, Cankarjev dom in Vrtec dr. France Prešeren