Branje za zdravo rast

BRANJE ZA ZDRAVO RAST

Vabilo k udeležbi v pogramu profesionalnega usposabljanja v izvedbi Društva slovenskih pisateljev

 

TERMIN IZOBRAŽEVANJA: sreda,  16. 11., in četrtek, 17. 11. 2022

LOKACIJA IZOBRAŽEVANJA: Društvo slovenskih pisateljev, Tomšičeva ulica 12, 1000 Ljubljana

PREDAVATELJICE: dr. Aksinja Kermauner, mag. Nataša Konc Lorenzutti, mag. Anja Štefan

Društva slovenskih pisateljev bo 16. in 17. novembra izvedlo program profesionalnega usposabljanja z naslovom BRANJE ZA ZDRAVO RAST. Program je namenjen učiteljem razrednega pouka, učiteljem slovenščine in drugih predmetnih področij, šolskim knjižničarjem in drugim pedagoškim delavcem v osnovni šoli, deloma tudi za pedagoške delavce v srednješolskem izobraževanju. Gre za razvijanje kompetenc učiteljev in drugih pedagoških delavcev, ki pri svojem delu potrebujejo znanje o bralni pismenosti, otroški in mladinski književnosti, medkulturnih temah v književnosti, temelje retorike (zlasti s poudarkom na interpretaciji glasno branih gradiv), spoznavanje z avtorji in njihovimi deli.

Prijave na izobraževanje potekajo preko spletnega programa Katis – Katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju v šolskem letu 2022/2023: https://paka3.mss.edus.si/katis/ProgramPrijava.aspx?ID=6894&A=detailKP

 

PROGRAM IZOBRAŽEVANJA

1. dan – Sreda, 16. 11. 2022

 

15.00–17.00 Predavanje z delavnico: Pripovedovanje zgodb Predava mag. Anja Štefan
Odmor
17.30-18.30 Predavanje: Knjige za otroke z različnimi posebnimi potrebami Predava dr. Aksinja Kermauner
2. dan – Četrtek, 17. 11. 2022

 

15.00–16.00 Delavnica: Knjige za otroke z različnimi posebnimi potrebami Vodi dr. Aksinja Kermauner
Odmor
16.30–17.30 Predavanje: Interpretativno branje Predava mag. Nataša Konc Lorenzutti
17.30–18.30 Delavnica: Interpretativno branje Vodi mag. Nataša Konc Lorenzutti

 

O predavateljicah

Dr. Aksinja Kermauner je avtorica več del za otroke in mladino, med njimi prve slovenske tipanke, piše tudi za odrasle bralce. Zaposlena je bila kot profesorica slovenščine in likovnega pouka na Zavodu za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani, od leta 2011 tudi kot predavateljica na Pedagoški fakulteti Koper, kjer je na smeri Inkluzivna pedagogika predavala predmet Metode dela s slepimi in slabovidnimi.

Mag. Nataša Konc Lorenzutti piše knjižna dela za otroke, mladino ter odrasle. Študirala je dramsko igro in umetniško besedo na AGRFT Ljubljana, kot igralka je bila angažirana v dveh slovenskih poklicnih gledališčih, na umetniškem oddelku gimnazije Nova Gorica pa je opravljala delo profesorice gledaliških predmetov ter z dijaki uprizarjala tudi svoja avtorska dramska dela.

Mag. Anja Štefan piše pesmi, pravljice in uganke, svoja besedila pa predstavlja v predstavah in literarnih nastopih. Ukvarja se tudi z raziskovanjem slovenskega pripovednega izročila in je ena najpomembnejših slovenskih pripovedovalk ter začetnica pripovedovalskega gibanja pri nas. Je ustanoviteljica slovenskega pripovedovalskega festivala Pravljice danes, ki ga je vodila 20 let.

 

Prijazno vabljeni k prijavi in udeležbi!

 

Dodatne informacije na maja.kavzar-hudej@drustvo-dsp.si.