Dan odprtih vrat DSP / v torek, 6. februarja 2018

HIŠE IZDELOVALCEV KNJIG –
DRUŠTVA SLOVENSKIH PISATELJEV

Spoštovani,
enkrat na leto Društvo slovenskih pisateljev odpre vrata, četudi so odprta vse leto in ta dan poimenujemo Dan odprtih vrat. Naša želja je, da se ta dan srečamo na nekoliko drugačen način in predstavimo nekatere naše dejavnosti, novo izšle knjige in še kakšno posebnost, ki sicer morda ni (dovolj opazno) zabeležena.

Tako bomo v torek, 6. februarja 2018 v naši Hiši pripravili nekaj različnih dogodkov:

10.00
Indijske pravljice so polne čarobnosti, a tudi izzivov, s katerimi se v življenju neizogibno srečujemo mlajši in starejši. In prav z njimi se bomo odpravili na vsestransko pravljične indijske poti, kjer nas pričakujejo ljudje, živali in druga bitja … Pravljičnemu začetku iz odlične zbirke INDIJSKE PRAVLJICE (KUD SODOBNOST) sledi poustvarjalnica, kjer bomo v družbi Simone Kopinšek naredili tudi pravljične lutke.

12.00
Predstavitev antologije sodobne slovenske poezije, od Ade Škerl do Jana Krmelja, THE DUAL OF THE HEART (Dvojina srca), ki je letos januarja, v angleškem jeziku, izšla pri ugledni indijski ustanovi Sahitya Academy in bila tudi predstavljena na svetovnem knjižnem sejmu v New Delhiju. O antologiji in njenem pomenu, tudi za mednarodno uveljavitev in promocijo slovenske literature v mednarodnem prostoru, bosta spregovorila; Ivo Svetina, urednik ter Renata Zamida, direktorica Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.

17.00
Predstavitev NAČRTOV ŠTUDENTOV FAKULTETE ZA ARHITEKTURO ZA UREDITEV VRTA NA TOMŠIČEVI 12.

19.00
Branje pesmi, uvrščenih v antologijo Dvojina srca.
Ter druženje.

Prisrčno vabljeni!