3. Sejem na zraku ter spremljevalni program

Med 4. in 6. septembrom bomo v Ljubljani in Novem mestu ob koncu poletja znova razprostrli stojnice in mize, obložene z najboljšim in najnovejšim, kar ponujajo slovenski založniki.
Priljubljeni Sejem na zraku bo – v sodelovanju s številnimi založbami – znova potekal na vrtu Društva slovenskih pisateljev v Ljubljani ter pred knjigarno Goga v Novem mestu. Knjige bodo s sejemskimi popusti predstavljali in ponujali številni založniki, ki so za sejem pripravili poseben izbor knjig, med njimi tudi knjižne novosti.

Posebnost lokacije sejma v Ljubljani je tudi ta, da so na stojnicah prisotni založniki, ki so najboljši poznavalci svojih knjižnih izdaj in zato tudi najboljši svetovalci pri nakupu knjig, kar so obiskovalci preteklih sejmov izpostavili kot prednost. Obenem Sejem na zraku pomeni tudi prostor za medsebojno spoznavanje, povezovanje in druženje založnikov.

V času sejma vabljeni tudi na dogodke, ki jih organizira Društvo slovenskih pisateljev:

PETEK, 4.9., ob 18. uri

PRVI ZMENEK OB KNJIGI: Nina Dragičević in Borut Gombač

Vas zanima, kaj zanima pesnika o pesnici? In pesnico o pesniku? Brez posrednika? Brez vnaprej določene teme pogovora? V prijetni družbi knjig na zadnjem Sejmu na zraku in na prvem zmenku z Nino Dragičević in Borutom Gombačem se bomo potopili v svet poezije na malo drugačen način. V petek, 4. 9., ob 18h ob kavi na Vrtu Lili Novy.

PETEK, 4.9., ob 21. uri

Svoboda je glagol!

Deseti večer poezije, glasbe in druženja se bo odvil v spremstvu glasbe Boštjana Sokliča in pesniških ustvarjalk in ustvarjalcev: Lenart Zajc, Tomaž Kosmač, Iztok Osojnik, Nežka Struc, Sara Špelec, Nataša Gaši.

Vljudno povabljeni na vrt Društva slovenskih pisateljev!

Lokacija: zelo levo od slovenskega parlamenta (mimo Opere, po čudovitem Tomšičevem kostanjevem drevoredu – vse do Tomšičeve 12).

SOBOTA, 5.9., ob 11. uri

PRAVLJIČNI DVOJEC, literarno-likovna ustvarjalnica: Jure Jakob in Anja Jerčič Jakob

Pogovor s pesnikom Juretom Jakobom in slikarko ter ilustratorko Anjo Jerčič Jakob, s katero sta skupaj ustvarila tri pesniške slikanice. Pogovoru bo sledila likovna delavnica, navdahnjena z njuno slikanico Morje. Na delavnici si bodo otroci iz različnih ploskovitih materialov izdelali čisto svojo ribo. Sledilo bo ročno odtiskovanje izdelanih ribic (v tehniki šablonska monotipija). Njen odtis boste odnesli domov na rutki iz odpadnega tekstila ali na kakšni svoji temni majici, če jo boste prinesli s seboj. Ustvarjalnica je prva v nizu petih srečanj, ki bodo vsako soboto potekala na Vrtu Lili Novy.

Se vidimo. Sreča je v srečanjih!
V primeru dežja sejma ne bo, dogodki pa se selijo v prostore Društva slovenskih pisateljev.

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike in ustvarjalce knjig!

Organizator sejma:
Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature